Report

Doma stále bez prohry! Zápas s Olomoucí rozhodli Tygři ve třetí třetině

Liberec – Ve velmi bojovném utkání vyšel gólově oběma celkům vstup do jednotlivých třetin. Liberec otevřel skóre v úvodu utkání, Hanáci se zase prosadili na začátku druhé části. Závěrečná dvacetiminutovka ale patřila Tygrům, kteří se prosadili hned třikrát a rozhodli tak o zisku tří bodů. Svou první extraligovou výhru si skvělým výkonem vychytal Daniel Král.

Severočeši začali utkání velmi slibně a už ve 2. minutě rozradostnili své fanoušky. Adam Najman dostal trochu více prostoru na pravém kruhu, odkud nechytatelnou ranou trefil horní růžek Sedláčkovy branky. Olomoučtí se nicméně rychlým inkasovaným gólem nenechali rozhodit a na začátku druhé části se prosadili i oni. Jan Bambula rychle obkroužil bránu a zasunul kotouč za dezorientovaného Krále.

Daniel Král o své první výhře
Delší dobu jsem nechytal, ale snažil jsem se pokaždé být stoprocentně připravený. Mám strašnou radost, že ta výhra konečně přišla.

Hokej plný osobních soubojů pokračoval i ve třetí periodě a Tygři nakonec vyválčili druhý zásah. Adam Najman při přečíslení dva na jednoho přihrál přesně Oscaru Flynnovi a ten dostal kotouč do sítě. Kohouti se poté snažili o vyrovnání, jenže pět minut před koncem prostřelil Sedláčka z levého kruhu Michal Ivan, který tak svému týmu dodal klid do závěrečných minut.

Hanáci se i tak nevzdávali a zkusili dlouhou hru bez brankáře, výsledkem byl však pojišťující gól Jakuba Rychlovského. Svěřenci Filipa Pešána tak porazili Olomouc 4:1 a na svém ledě zůstávají letos neporaženi.



Trainerstimmen

Filip Pešán
Bílí Tygři Liberec
„Jsme spokojeni s výsledkem a výkonem Daniela Krále. Byl výborný, sebevědomý a dal nám šanci vyhrát. Ve druhé třetině jsme totiž vypadli úplně ze hry a zápas mohl dopadnout úplně jinak, kdyby nás King nepodržel. "
Jan Tomajko
HC Olomouc
„V první třetině jsme se nemohli dostat do hry, Liberec nás zatlačil a vytvářel si šance. Ve druhé jsme se určitě zlepšili, přidali jsme pohyb a vyhrávali souboje. V závěrečné periodě jsme v tom pokračovali, ale za stavu 1:1 si nemůžeme dovolit pustit soupeře do přečíslení. To zápas zlomilo."

Photos

Unsere Partner

Generlapartner
Generlapartner